HTML

Civil Túlkapás

Manapság kár magyarázni, mikor hullik a forgács. Nincs is mit magyarázni ezen, hullik. Mi úgy döntöttünk, összeszedjük, formába öntjük és blogot írunk belőle. Persze a forgács is lehet sokféle. Lehet reakció, magyarázat, kiegészítés, hozzászólás, pontosítás, vélemény. Egy azonban biztos: mindig valaminek a következménye, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül. Szóval ez a blog itt a szó és a hely, ahova besöpörjük a forgácsunkat.

Túlkapások a facebookon

Bándy Kata nem Solymosi Eszter

balazs_88 2012.07.21. 17:35

A rendőrség ma sajtótájékoztatót tartott Bándy Kata meggyilkolása ügyében. A nyomozás lezárult, a tettest elfogták, és beismerte tettét. Egyedül ölt.

Ezzel gyakorlatilag le is lehetne zárni ezt a szörnyű történetet, de az emberi gyarlóság miatt nem lehetséges. Kata halálát ugyanis a kezdetektől fogva felhasználják olyanok, akiket valószínűleg ő maga is mélységesen megvetett volna élete során. Már gyilkosa megtalálása előtt is érezhető volt a " remény ", hogy ha meglesz a tettes, az cigány lesz. Sokak számára ez utóbbi fontosabb is volt, mint maga a leleplezés. Mikor kiderült, hogy a végletekig egyszerű világképükből adódó feltételezésük igaznak bizonyult, szinte érezhető volt a diadalittas hangvételük minden internetes, és egyéb fórumon. A politika sem késlekedett, azonnal a halálbüntetés visszaállításáról kezdtek el beszélni, meglovagolva a Kata által kínált lehetőséget. Ma pedig, a nyomozás végén ugyanezek a primitív és számító emberek azok, akik nem elégszenek meg egy cigány tettessel. Több kell nekik, ezért odáig is elmennek, hogy magát a családot fizette le a kormány: Elégedjenek meg ennyivel.

Szörnyű látni, milyen gyűlölet uralkodik a magyar társadalomban. Gyűlöljük egymást, mert más a vallásunk, más a bőrszínünk, másik csapatnak szurkolunk, másik városban lakunk... Igazából mindegy is miért, a lényeg, hogy gyűlölni lehessen. Emellett olyan álszentégre is ragadtatják magunkat nagyon sokan, hogy egy brutálisan meggyilkolt lány esetét kihasználva legitimálják gyűlöletünket, jelenleg éppen a cigányság iránt. Akármennyire is szeretnék azonban, Katát nem egy elmebeteg, állat cigány ölte meg, hanem egy elmebeteg, állat ember. Minden más magyarázat, minden, ami több ennél, Kata emlékének meggyalázása. Solymosi Eszter egyszer alanyává vált, és sokak számára még mai napig alanya a zsidóság elleni gyűlöletnek. Bándy Kata ne váljon ugyanezzé.

Hatalmas jelentősége van, hogy a gyászoló, és minden bizonnyal nagyon dühös anya is ezt írta pár nappal ezelőtt: 

Címkék: cigány gyilkosság gyűlölet egyedül cigánybűnözés bándy kata

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civiltulkapas.blog.hu/api/trackback/id/tr564669742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itsuka 2012.09.09. 15:05:16

Bándy Kata és Solymosi Eszter "ügyének" összemosását, csúsztatásnak és egyúttal tisztességtelennek tartom!
Azt a hamis látszatot kelti ugyanis, mintha Solymosi Eszter halálában, valóban lett volna bármiféle része a perben megvádolt zsidóknak!
Az 1883 - as bűnperben Eötvös Károly feketén - fehéren, kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a vádlottak ártatlanok!
Ellentétben B.K. gyilkosával, akinek az etnikai hovatartozása valóban közömbös ugyan, viszont a bűntett elkövetését beismerte!

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2012.09.09. 15:08:43

@Itsuka: Ebből a szempontból persze igaz, és tisztában vagyok a Solymosi üggyel kapcsolatos tényekkel. Nem szerettem volna azt a benyomást kelteni, hogy a zsidóknak lett volna Eszter eltűnéséhez bármi közük. Hogy miért vettem ezt mégis elő, azt a bejegyzésben leírtam. Mindkét ügy ürügyként szolgált szélsőségeseknek, hogy bizonyos kisebbségeket kollektívan bűnösnek lehessen kimondani.
süti beállítások módosítása