HTML

Civil Túlkapás

Manapság kár magyarázni, mikor hullik a forgács. Nincs is mit magyarázni ezen, hullik. Mi úgy döntöttünk, összeszedjük, formába öntjük és blogot írunk belőle. Persze a forgács is lehet sokféle. Lehet reakció, magyarázat, kiegészítés, hozzászólás, pontosítás, vélemény. Egy azonban biztos: mindig valaminek a következménye, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül. Szóval ez a blog itt a szó és a hely, ahova besöpörjük a forgácsunkat.

Túlkapások a facebookon

Elindult tegnap a Munkát, kenyeret menet

tejszelet 2012.02.07. 16:44

Tegnap, február 6-án elindult egy gyalogos, tiltakozó menet Miskolcról Budapestre, civilek és borsodi polgármesterek szervezésében ,,Munkát, kenyeret" címmel. A főszervezőt, azt írják, egy barátjának elvesztése indíttatta, aki azért vetett életének véget, mert a munkája elvesztése után nem tudta fenntartani magát és fizetni a hiteleit.
Több tucat ember csatlakozott időközben a menetelőkhöz, akik az országgyűlést tűzték ki célul, hogy hangot és nyilvánosságot adhassanak végre sok -- és mondhatom -- százezer ember véleményének: nincs munka, nincs egzisztencia, lassan nincs itt már semmi.

Erre most olvasom az indexen, hogy jó képességű fideszes országgyűlési képviselő, ún. Tállai István (update: András, de tökkmindegy, hallottatok már róla? én még nem) sátorral, kenyérrel, és figyelem: ALKALMI HÓLAPÁTOLÁSSAL várja a menetelőket Mezőkövesden, munka gyanánt. Szóval lesz kenyér is és munka is.

Nem kommentelném tovább az eseményt, csak szeretnék gratulálni ezúton Tállai András képviselő úrnak, hogy életében talán először kiment a Parlament melegéből és közelről megszemléhetett, szélsőséges esetben meg is érintett egy hólapátot. Kívánom, hogy hátralévő élete során hasonló empátiával kezeljék a problémáit és éljen ő is havonta 47 ezerből, mint Matolcsy miniszer úr. (Megpróbálhatnák a havi 22 500 forintos munkanélküli segélyt (keresetpótló juttatást) is, csak legalább egy hónapig.)
Remélem, büszke arra, hogy több százezer ember alapvető megélhetési problémáját parlamenti képviselőként egy olcsó heccel kezeli, és remélem, az őt megszavazók is meleg szívvel gondolnak rá ezekben a hideg napokban.
 

Címkék: munka parlament egzisztencia menet kenyeret munkát

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civiltulkapas.blog.hu/api/trackback/id/tr404075618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zovits 2012.02.07. 20:31:01

Legalább kéznél lesz a hólapát, ki lehet osztani a képviselő úrnak egy-két kokit és sallert, ahogy a zsebnérótól tanultuk.
süti beállítások módosítása