HTML

Civil Túlkapás

Manapság kár magyarázni, mikor hullik a forgács. Nincs is mit magyarázni ezen, hullik. Mi úgy döntöttünk, összeszedjük, formába öntjük és blogot írunk belőle. Persze a forgács is lehet sokféle. Lehet reakció, magyarázat, kiegészítés, hozzászólás, pontosítás, vélemény. Egy azonban biztos: mindig valaminek a következménye, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül. Szóval ez a blog itt a szó és a hely, ahova besöpörjük a forgácsunkat.

Túlkapások a facebookon

Mi a francot keresünk mi még itthon?

tejszelet 2012.01.16. 17:31

Már elnézést, de egész délután ez a kérdés feszíti a gondolataim.

Épp egy hete siránkoztam, hogy mennyire kibabrált velem az új felsőoktatási törvény, s bár akkor még nem írtam le, de valahol a tudatalattimban reménykedtem, hogy az ígéretükhöz mérten január 15-ig kiderülnek a várva várt keretszámok. A gond, hogy 16-a van és semmi hír.

Illetve, ha azt vesszük, hír az van.
Ma a hvg.hu-n olvashatta az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló ifjúság:

Azt sem tudni, az egyes szakokon önköltséges formában mennyit kell fizetni a tanulóknak, illetve milyen feltételekkel lehet diákhitelhez jutni. A felvételizőket segítő Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata szerint január végén lesznek nyilvánosak a részletek. A jelentkezési határidő február 15.”
( http://hvg.hu/itthon/20120116_felsooktataskeretszamokfelveteli )

 

Ehhez még hozzátartozik, hogy miközben tegnap este próbáltam véglegesíteni a felvételimet, az online rendszer egyszer csak figyelmeztetett: ne fizessem még be a díjakat, mert január 31-ig nem lehet tudni, hogy egyáltalán milyen feltételekkel vehetem igénybe a bejelölt szakokat! Ehhez azt gondolom, többet nem kell hozzá fűznöm.

Szóval mára ezt a kötelező olvasmányt és még csak annyit magunknak: nem tudom, mit keresünk mi még itthon. Miért ezt a blogot olvassátok, én miért ezt írom és miért nem tiltakozunk, miközben a fejünk fölött döntenek a jövőnkről, húzzák keresztbe a számításainkat, és ami a legjobb: mindezt a mi nevünkben teszik.

Címkék: tandíj felsőoktatás törvény összefogás keretszám

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civiltulkapas.blog.hu/api/trackback/id/tr613555871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nightshadow 2012.01.16. 18:49:40

Valójában semmi értelme itt maradni. Jómagam már egyetemista vagyok -és mellette dolgozom persze lévén két rokkantnyugdíjas szülőm van - és elmondhatom, hogy a felsőoktatás belülről már így is kaotikus volt de ami most megy, arra semmi egyebet nem lehet mondani: El kell menni innen! El kell menni, mert bármennyire szeretjük is a hazánkat, az életünket jobban szeretjük, el kell menni mert bármennyire is itt akarunk élni, meg akarjuk élni a jövőnket és el kell innen menni, mert ebben az országban nincs szükség egy olyan társadalmi rétegre amely képes gondolkodni és értelmi alapon kritizálni az egyes kormányok működését így mindig potenciális ellenfélnek fogják tekinteni az értelmiséget. Itt olyan emberekre van szükség, akik csendben maradnak, akik a nyugdíjukért, a segélyükért vagy a minimálbérükért cserébe hajlandóak egészen addig a fenekükön maradni, amíg - ha létminimum alatt is - de el tudnak tengődni valahogy. Menjünk ki, próbáljunk meg valamit tenni, de kérdem, én, ha az oktatásért felelős államtitkár nem tolja oda a képét a napokig éhségsztrájkoló egyetemisták elé, ha a mindenkori kormány parlamentekbe, operaházakba és egyéb kőépületekbe bújva mosolyogva az adómból fűtött termekben várja ki, amíg a dühös emberek elmennek az utcáról akkor, hogyan lehet itt változtatni? Ki akarják provokálni az országból, a népből, hogy megszokjon vagy megszökjön.... köszönjük "megválasztottkétharmadoshűdemilyendemokratikus" kormány....

tejszelet 2012.01.16. 19:16:00

@Nightshadow: teljesen egyetértek. a hallgatói hálózat valami nagyra készül, el kell menni, hiszen ez a legutolsó demokratikus lehetőségünk.

tejszelet 2012.01.16. 22:35:07

ó, Rózsa nagyon jól tudja, mi az a demagógia, hisz maga a mestere.

l ember 2012.01.16. 22:56:35

@Nightshadow: marhára szükség van önállóan gondolkodni képes, kitartó emberekre. Másra sincs szükség. Legfeljebb nem nekik
süti beállítások módosítása